Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

2003

Στο τελικό στάδιο το video του «Η Καλοσύνη Σου»
(30.12.2003)
Στο στάδιο του editing βρίσκεται ήδη το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου», που θα είναι έτοιμο για προβολή το Φλεβάρη του 2004. Τη σκηνοθεσία του πρώτου επίσημου video των Κόρε. Ύδρο., που γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Κέρκυρας, υπογράφει ο Γιώργος Αρβανιτάκης.


Ένας ήρωας των εφηβικών αναγνωσμάτων των Κόρε. Ύδρο. αποθεώνει το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ
(09.12.2003)
Διαβάστε εδώ τη διθυραμβική κριτική του Μάνου Μπούρα και του AVOPOLIS MUSIC NETWORK για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.


Το Δίφωνο αγαπάει τους Κόρε. Ύδρο. και «αξύριστους»
(28.11.2003)
Διαβάστε εδώ την κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ από το τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού ΔΙΦΩΝΟ.


Κριτική Αργύρη Ζήλου
(17.11.2003)
Με 2/5 * βαθμολόγησε ο Αργύρης Ζήλος το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ στην κριτική του που περιλαμβάνεται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ.


«Όλα» τέλειωσαν εδώ
(11.10.2003)
Με τη συμπλήρωση εφτά μηνών από την κυκλοφορία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς των Κόρε. Ύδρο. ολοκληρώνεται και το track-list του mini album, που διατίθεται αποκλειστικά από το koreydro.gr. Το 7ο και τελευταίο mp3 της συλλογής είναι το ορχηστρικό «Όλα Τέλειωσαν Εδώ».
Κατεβάστε τα εφτά τραγούδια και το artwork της επιλογής σας και αποκτήστε δωρεάν την άτυπη συνέχεια του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ. [μετάβαση στα MP3]


Πάμε ιερά;
(11.09.2003)
Έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και ενώ τα όνειρα του κόσμου αυτού προχωράνε μπροστά, σας παρουσιάζουμε μια νέα σύνθεση/ηχογράφηση του και στις αντιξοότερες των συνθηκών δημιουργικού Αλέξανδρου Μακρή (που για πρώτη φορά -με εξαίρεση το τρίστιχο στο «Νύχτες Χωρίς Εσένα»- αναλαμβάνει και το ρόλο του ερμηνευτή) πάνω σε στίχους του Παντελή Δημητριάδη που γράφτηκαν τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν. Πάμε ιερά, Αλέκο...


Οι Κόρε. Ύδρο. στο Μαγικό Μείγμα
(05.09.2003)
Με αφορμή την πρώτη πανελλαδική κυκλοφορία του κερκυραϊκού συγκροτήματος ο Σπύρος Χυτήρης παρουσίασε στο δεύτερο ημίωρο του σημερινού του Μαγικού Μείγματος τους Κόρε. Ύδρο., μέσα από μια συζήτηση με τον Παντελή Δημητριάδη, που συνοδευόταν στο «ραδιομέγαρο» της ΕΡΑ Κέρκυρας από τη supervisor και περιστασιακή ντράμερ του συγκροτήματος Δέσποινα Μακρή και τον -εκτελούντα χρέη manager- πολύ Γιάννη Κρητικό.


Ο Σπύρος Χυτήρης παρουσιάζει το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (προαναγγελία)
(04.09.2003)
Αύριο Παρασκευή 05.09 και ώρα 15:00-16:00 ο γνωστόςκορυφαίος Κερκυραίος ραδιοφωνικός παραγωγός και μουσικοκριτικός Σπύρος Χυτήρης θα παρουσιάσει στην εκπομπή του Μαγικό Μείγμα (ΕΡΑ Κέρκυρας, 99.3 FM) την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά των Κόρε. Ύδρο., ενώ πολύ πιθανή είναι και η παρουσία κάποιου από τα μέλη του συγκροτήματος στο studio του σταθμού.

[Το Μαγικό Μείγμα, η μακροβιότερη μουσική εκπομπή του κερκυραϊκού ραδιοφώνου, συντροφεύει και ενημερώνει με συνέπεια και σπάνια γνώση το εναλλακτικό μουσικόφιλο κοινό του νησιού από το 1992, που ξεκίνησε να μεταδίδεται από το δημόσιο ραδιόφωνο της Κέρκυρας.]


Ένα τραγούδι για το καλοκαίρι
(11.08.2003)
Μια αυγουστιάτικη σύνθεση του 1999 ανέσκαψαν οι Κόρε. Ύδρο. από το συρτάρι του σκοτεινού παρελθόντος και σας την παρουσιάζουν αυτό το μήνα σε μια πρόσφατη ηχογράφηση του Παντελή και του Γιώργου (με τον Αλέξη Αποστολίδη στα ντραμς).

Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού (Αύγουστος 2001) περιλαμβανόταν στην κυκλοφορούσα μεταξύ των τεσσάρων Κόρε. Ύδρο. κασέτα Μετά από αυτό που άκουσα πάω να νεκρωθώ με πολύ πρόχειρες ηχογραφήσεις εν είδει «γνωριμίας με τους μαθητές» κομματιών που προορίζονταν για τον επερχόμενο τότε δίσκο του συγκροτήματος, ενώ το τραγούδι είχε παρουσιαστεί και ζωντανά τον Αύγουστο του 2000. Το «Να Το Βούλωνε (Ένα Τραγούδι για το Καλοκαίρι)» δεν κατόρθωσε τελικά να μπει στην τελική ευθεία για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και είχε την άχαρη μοίρα παραλειπόμενου. [μετάβαση στα MP3]


Κόρε. Ύδρο. - Rock+roll: Δεν τελειώνουν εδώ
(31.07.2003)
Διαβάστε στο τρέχον τεύχος (Αύγουστος 2003) του περιοδικού ROCK+ROLL το άρθρο για τους Κόρε. Ύδρο. και τη νέα, εμπλουτισμένη κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ που το συνοδεύει. [μετάβαση στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ]


Συνέντευξη και κριτική στο Inrock
(19.07.2003)
Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσαν τον Απρίλιο οι δύο εκ των τεσσάρων Κόρε. Ύδρο. στον Αποστόλη Μπασιακούρα, καθώς και την κριτική του στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, όπως δημοσιεύονται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού INROCK.


Σε μαρτύριο αυστηρό...
(11.07.2003)
...δωδέκατη μέρα χωρίς νερό, χωρίς αέρα.
Οι τρεις ελεύθεροι Κόρε. Ύδρο. αυτό το μήνα αποτίουν ένα μικρό φόρο τιμής στους μάρτυρες του καλοκαιριού -μεταξύ των οποίων και ο δικός μας Αλέξανδρος Μακρής- με ένα ολοκαίνουριο τραγούδι, που ηχογράφησαν στο προσωπικό τους studio τον περασμένο μήνα, την τελευταία από τις τρεις μέρες που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν με τον πιο ανίσχυρο ετεροκαθοριζόμενο φρουρό της χυδαιότητας μας. [μετάβαση στα MP3]


Ο παξινίτικος ήλιος...
(16.06.2003)
Με έναν ύμνο στον ήλιο των Παξών υποδέχονται το καλοκαίρι οι Κόρε. Ύδρο. και σας καλούν να πάρετε μια γεύση του πάθους που αυτός ξυπνά. Ακούστε το «Περί Πάθους ’03» και με πρώτη ευκαιρία επισκεφθείτε το εξωτικότερο των Ιόνιων Νησιών!


Στάση ουδετερότητας
(15.06.2003)
Επιφυλακτική και ουδέτερη στάση κράτησε το περιοδικό ROCK+ROLL στη σύντομη κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που δημοσιεύει στο τρέχον τεύχος του, σπάζοντας έτσι το σερί των τεσσάρων από θετικών έως και διθυραμβικών κριτικών που προηγήθηκαν.


Οι Κόρε. Ύδρο. στα δΓιαμάντΓια του Γιάννη Σημαντήρα (νέα από τέσσερα μέτωπα)
(09.06.2003)
Την Παρασκευή 06.06 και ώρα 23:00-00:00, ο Παντελής Δημητριάδης, εκπροσωπώντας τους Κόρε. Ύδρο., ήταν καλεσμένος του Γιάννη Σημαντήρα στο δεύτερο μέρος της εκπομπής του δΓιαμάντΓια, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 στην όμορφη πρωτεύουσα της Β. Ελλάδας και περήφανη γενέτειρα του Μεγάλου Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Της ενδιαφέρουσας αλλά και διασκεδαστικής (κατά την παράδοση της δημοφιλούς εκπομπής) συζήτησης προηγήθηκε ζωντανή ακουστική εκτέλεση από τον Παντελή του εναρκτήριου κομματιού του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ «Υπερνάνος», ενώ τα δΓιαμάντΓια έκλεισαν στο ίδιο κλίμα, με μια υποτονική εκτέλεση του αγαπημένου τραγουδιού της εκπομπής «Νύχτες χωρίς Εσένα». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τρεις «ετοιμοπόλεμοι» ακροατές κέρδισαν ισάριθμα αντίτυπα του νέου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., αφού συνομίλησαν στον αέρα με το στιχουργό-συνθέτη-τραγουδιστή του κερκυραϊκού σχήματος, θέτοντάς του και ενδιαφέροντα (σοβαροφανή και σοβαρά) ερωτήματα.
Όσο για τους υπόλοιπους τρεις Κόρε. Ύδρο., τη συγκεκριμένη στιγμή βρίσκονταν (και βρίσκονται ακόμα) σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη ο καθένας -σε μικρή βρετανική πανεπιστημιούπολη ο Κωνσταντίνος (για καλό), σε εύτακτα δομημένη πάλαι ποτέ κοιτίδα υπερδύναμης πελοποννησιακή μητρόπολη ο Αλέξανδρος (για κακό) και σε υπό αιώνια κερκυραϊκή κατοχή μεσογειακό θέρετρο ο Γιώργος (για καλό και για κακό)- πολεμώντας όλοι, ο καθένας από το δικό του «μετερίζι» και με τις πολλές ή λίγες (σωματικές και ψυχοπνευματικές) δυνάμεις που του επιτρέπουν οι καταστάσεις, για τον κοινό σκοπό, την ανακάλυψη και το σταδιακό κορεσμό νέων υδροβιοτόπων.


Οι Κόρε. Ύδρο. στα δΓιαμάντΓια του Γιάννη Σημαντήρα (προαναγγελία)
(03.06.2003)
Την Παρασκευή 06.06 και ώρα 23:00 ο Παντελής Δημητριάδης θα εκπροσωπήσει τους Κόρε. Ύδρο. στην εκπομπή του Γιάννη Σημαντήρα δΓιαμάντΓια, που μεταδίδεται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής 22:00-00:00 από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 στους 95.8 και 102 FM για τη Θεσσαλονίκη και μέσω διαδικτύου από το σχετικό σύνδεσμο της ΕΡΤ3 για ολόκληρο τον κόσμο. Συντονιστείτε!


Κριτικών συνέχεια
(30.05.2003)
Διαβάστε τι έγραψαν η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ και το ηλεκτρονικό περιοδικό ATRAKTOS για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.


Κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ στο MiC.gr
(20.05.2003)
Διαβάστε εδώ την κριτική του ηλεκτρονικού περιοδικού MIC για το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.


Η πρώτη επίσημη κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ
(18.05.2003)
Διαβάστε εδώ την πρώτη επίσημη κριτική του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ από το τεύχος Μαΐου του περιοδικού ROCK ON.


«Τα Βουνά της Ελλάδας»
(16.05.2003)
Αυτός είναι ο τίτλος του τραγουδιού που σας προσφέρουν αυτό το μήνα οι Κόρε. Ύδρο.. Ακούστε το και θα καταλάβετε.


«Αίσθηση» Ιονίου στις Κυκλάδες
(16.05.2003)
Το Σάββατο 10.05 ο Παντελής Δημητριάδης συνομίλησε τηλεφωνικά από την Κέρκυρα με το ραδιοφωνικό παραγωγό Χρήστο Frik κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Αίσθηση Ελευθερίας στο ραδιοφωνικό σταθμό SPACE FM με έδρα τη Νάξο (συχνότητες 102.7 και 107.5 FM).
Παρά τη σχετικά μικρή διάρκειά της, η συνομιλία ήταν ιδιαίτερα ουσιώδης και κατατοπιστική για τους Κυκλαδίτες φίλους των Κόρε. Ύδρο., που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το συγκρότημα και τη νέα του δουλειά.
Να σημειώσουμε ότι ο Χρήστος Frik και η εκπομπή του ήταν από τους πρώτους που «ανακάλυψαν» και αγκάλιασαν το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, γεγονός που εντάσσεται σε ένα γενικότερο κλίμα αγάπης που έχει δημιουργηθεί στις Κυκλάδες για το κερκυραϊκό συγκρότημα.


Ζωντανή εμφάνιση-έκπληξη των Κόρε. Ύδρο.
(01.05.2003)
Παραβιάζοντας εν μέρει την ανακοίνωση της 04.04.03 οι Κόρε. Ύδρο. υπέκυψαν στον πειρασμό της πρόσκλησης του Μενέλαου Δημητριάδη και πραγματοποίησαν χτες το βράδυ ζωντανή εμφάνιση-έκπληξη στο rock πάρτυ που διοργάνωσε ο τελευταίος σε απόκρυφη ορεινή τοποθεσία στους Αγίους Δέκα Κέρκυρας, εκτελώντας ένα μικρό set τεσσάρων κομματιών μπροστά σε ένα ζεστό κοινό 80 περίπου ατόμων.
Κοντά στα γνωστά κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ «Όλες οι Μικρές Μου Λέξεις», «Νύχτες χωρίς Εσένα» και «Μη Με Ρωτάς» ακούστηκε και ένα ολοκαίνουριο τραγούδι με τίτλο «Το Σπίτι», που γνώρισε ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό.
Η απουσία του Κωνσταντίνου, που την ώρα αυτή ταξίδευε για Αγγλία, είχε ως αποτέλεσμα τη μετακίνηση στα ντραμς του Γιώργου, που άφησε τη θέση του στην ηλεκτρική κιθάρα στο φίλο του συγκροτήματος Σπύρο Σπυράκο, με τον οποίο οι Κόρε. Ύδρο. είχαν ξανασυνεργαστεί σε ηχογραφήσεις του 1997, ενώ ο Αλέξανδρος ελλείψει χώρου για πιάνο «περιορίστηκε» στο μπάσο. Όπως χαρακτηριστικά είπε και ο Παντελής πριν την απροσδόκητη κιθαρίστικη εκτέλεση του «Μη Με Ρωτάς», που έκλεισε το set, «Κόρε. Ύδρο. χωρίς πιάνο δε νοούνται, αλλά απόψε νοήθηκαν».
Και του χρόνου!


Οι Κόρε. Ύδρο. στο Ελληνικό ροκ και άλλα
(20.04.2003)
Την Παρασκευή 18.04 και ώρα 16:00-17:00 ο Παντελής και ο Κωνσταντίνος βρέθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή του Πάνου Ανεστόπουλου Ελληνικό ροκ και άλλα, στον ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.0, για να παρουσιάσουν στο underground αθηναϊκό κοινό το νέο δίσκο του συγκροτήματος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.
Από το δίσκο ακούστηκαν με τη σειρά τα τραγούδια «Γιατί;», «Η Καλοσύνη Σου», «Εδώ Κατοικεί η Αμαρτία», «Νύχτες χωρίς Εσένα», «Υπερνάνος» και «Μια Νέα Αρχή», ορίζοντας το «και άλλα» του τίτλου της εκπομπής.


«Ζωντανοί» το 2004
(04.04.2003)
Οι Κόρε. Ύδρο. ανακοινώνουν ότι δε θα πραγματοποιήσουν ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του νέου δίσκου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ πριν το Μάιο του 2004 λόγω πρακτικών προβλημάτων, που σχετίζονται κυρίως με την επικείμενη βίαιη πρoσαγωγή σε στρατιωτική εκπαίδευση ενός ακόμη πλάσματος που δε γεννήθηκε για πόλεμο. Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του συγκροτήματος, καθώς και οι ανανεώσεις του site, θα συνεχιστούν κανονικά.


Νέο τραγούδι από τους Κόρε. Ύδρο.
(27.03.2003)
Οι Κόρε. Ύδρο. ολοκλήρωσαν τις ηχογραφήσεις ενός νέου τραγουδιού με τίτλο «Όταν Όλα Φεύγουν Νωρίς».
Το τραγούδι, που θα διατίθεται εδώ σε mp3 από τις 11 Απριλίου, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2000 στην ιστορική τελευταία ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. πριν την προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή (τότε βρισκόταν μεταξύ των θεατών) στον Ποταμό Κέρκυρας.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο Dream Factory
(15.03.2003)
Όπως σας είχαμε προαναγγείλει, χτες Παρασκευή βράδυ ο Παντελής και ο Αλέξανδρος από τους Κόρε. Ύδρο. βρέθηκαν στη ραδιοφωνική εκπομπή Dream Factory (STATUS 96.5) για μια δίωρη συζήτηση με το Γιώργο Κοσκινά, που περιλάμβανε και μια συνοπτική παρουσίαση ορισμένων από τα ονόματα που τους σημάδεψαν μουσικά.
Μαζί με κομμάτια από το νέο δίσκο του συγκροτήματος («Υπερνάνος», «Όλες οι Μικρές Μου Λέξεις», «Νύχτες χωρίς Εσένα», «Όταν ο Διάδρομος Ρουφήξει τα Παιχνίδια Μου» και «Η Καλοσύνη Σου») ακούστηκαν και τραγούδια των R.E.M. («Gardening at Night»), Sonic Youth («Shadow of a Doubt»), The Smiths («I Know It's Over»), Tori Amos («China»), Tindersticks («Drunk Tank»), Pavement («Gold Soundz»), Ween («What Deaner Was Talkin' About»), Astrud Gilberto («So Nice»), ενώ η εκπομπή έκλεισε με μια επιλογή-έκπληξη από τους Κόρε. Ύδρο., το μελωποιημένο και ερμηνευμένο από το Μάνο Χατζιδάκι ποίημα του Βαγγέλη Ροζακέα «Κύριε». Στη συζήτηση συμμετείχε και ο στενός συνεργάτης και βοηθός ηχολήπτης του συγκροτήματος Νίκος Βαρότσης. Ο αντίκτυπος της εκπομπής ήταν απροσδόκητα ενθουσιώδης.


Ραδιοφωνικοί Κόρε. Ύδρο.
(13.03.2003)
Την Παρασκευή 14.03.2003 και ώρα 20:00-22:00 ο δημιουργικός πυρήνας των Κόρε. Ύδρο., ο Παντελής και ο Αλέξανδρος, θα είναι προσκεκλημένοι του Γιώργου Κοσκινά στην εκπομπή του Dream Factory, στον κερκυραϊκό ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 96.5,
για να μιλήσουν για τη νέα τους δουλειά Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, που παρουσιάστηκε από την εκπομπή την περασμένη Παρασκευή (07.03.2003) σε πρώτη πανελλήνια μετάδοση, καθώς και να παίξουν κάποιες από τις επιρροές τους.


Νέοι Κόρε. Ύδρο.
(11.03.2003)
Ο νέος δίσκος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ κυκλοφορεί από τη Wipe Out Records.