Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Οκτώβριος 2006

Τέλος στο θρίλερ της αναπλήρωσης: Γυναίκα στην «ηλεκτρική» καρέκλα των Κόρε. Ύδρο.
(05.10.2006)
Λέγεται Μαρία τάδε και φιλοδοξεί να αναπληρώσει επάξια το ζωντανό πιάνο του Αλέξανδρου Μακρή για το διάστημα της απουσίας του από την Ελλάδα (= δύο χειμώνες πλην των μειζόνων χριστιανικών εορτών). Η Μαρία αναμένεται να προσδώσει στο συγκρότημα,->που μεταξύ άλλων κατηγορείται από μερίδα Ελλήνων ότι χρησιμοποιεί ομοφυλοφιλικά μοτίβα με σκόπιμη επιτήδευση ή (από άλλη μερίδα) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία ή (από άλλη μερίδα, μικρότερη) ότι προπαγανδίζει την ομοφυλοφιλία αλλά όχι όσο θα έπρεπε,->μια γνήσια θηλυκή διάσταση, που δεν θα αιωρείται σε μια ανδρόγυνη κατάσταση.
Το συγκρότημα έχει ήδη ξεκινήσει πρόβες με την «υπηρεσιακή» πιανίστα του και δεδομένης της πολύ καλής συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, αναμένεται να είναι έτοιμες (οι δύο πλευρές) να βρεθούν μαζί στη σκηνή κατά το τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν την έλευση του Αλέξανδρου Μακρή για ένα μήνα, οπότε και ελπίζεται να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον μία ζωντανή εμφάνιση με την αυθεντική σύνθεση.
Παράλληλα, οι Κόρε. Ύδρο. εδώ και δύο μήνες δουλεύουν (ατομικά και συλλογικά) πάνω σε νέο υλικό. Μάλιστα, στην τελευταία, «εορταστική», πρόβα πριν την αναχώρηση του Αλέξανδρου το συγκρότημα ηχογράφησε πρόχειρα με την τεχνική συνδρομή του Ανδρέα Μονόπωλη (studio ΗΧΩ) τρία καινούρια τραγούδια, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιντεοσκόπηση όλης της ζωντανής εκτελεστικής δραστηριότητας του Αλέξανδρου για μαθησιακούς και άλλους λόγους.
Να σημειώσουμε ότι η ταλαντούχος και αξιαγάπητη πιανίστα είναι φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, του μοναδικού επίσημου πολιτιστικού αιμοδότη της Κέρκυρας τα τελευταία δέκα χρόνια και παραδοσιακού τροφοδότη των Κόρε. Ύδρο. με πρωτοκλασάτους νέους μουσικούς (Μακρής Χαράλαμπος, Ζερβού Θάλεια, Ραουζαίου Λόρη, Πουλημένου Αγγελική, Διαμάντης Παναγιώτης) δίπλα στην πόρτα του, τον οποίο το κερκυραϊκό συγκρότημα, στην παρθενική του συνέντευξη με αφορμή την κυκλοφορία της ΦΠγτΕ (LifO, 02.03.06), εφορμούμενο από ένα αρνητικό προσωπικό περιστατικό, είχε ατυχώς, αφελώς και αδίκως προσβάλει ως μέρος της πολιτιστικής οπισθοδρόμησης της Κέρκυρας.
Περισσότερα νέα από την καρέκλα της συντριβής πολύ σύντομα.

Από την τελευταία πρόβα με τον Αλέξανδρο (studio ΗΧΩ, 13.09.06):





[φωτογράφος: Θανάσης Δανίλης]

~ Σεπτέμβριος ~