Αρχείον νέων (326):


Editorial team: Sordid Sentinels (Armageddon Bogdanos, Asmodaios Soueref, Benjamin Drazinos ...Emelat Mantzarou-Kapodistria, Agersikomi Louvrou-Stravoravdi, Elizabeth (Lizy) Paolineli-Koyevinas, Charles Rochamet-Pappas
Chief Editor: Chtoulou Ioakeimidis
Moderator: priest Blessed Doctor
Outsourcing: Eosforios Vantsik, priest Michael (Papa-Michalis)
archdeacon: Epiphanius Mentreya

[...]
: editor's comments

All the latest news about Kore. Ydro.

Αύγουστος 2004

Ένα μαύρο καλοκαίρι: Στα όρια της διάλυσης οι Κόρε. Ύδρο.
(06.08.2004)
Σε πραγματικά μαύρο καλοκαίρι εξελίσσεται για τους Κόρε. Ύδρο. το καλοκαίρι που διανύουμε. Το συγκρότημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μεγαλύτερο τέλμα της εντεκάχρονης ιστορίας του, καθώς οι προσωπικές σχέσεις του Παντελή Δημητριάδη με τον Αλέξανδρο Μακρή έχουν φτάσει -για πρώτη φορά μετά την προσχώρηση του τελευταίου στο συγκρότημα το καλοκαίρι του 2001- σε σημείο απόλυτης ψυχρότητας. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ημέρες το ιδρυτικό μέλος των Κόρε. Ύδρο. ζήτησε από το κατά την τελευταία τριετία έτερον καλλιτεχνικό του ήμισυ, που πρόσφατα ανέκαμψε(;) από το σοβαρό προσωπικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, τη διακοπή της επικοινωνίας τους μέχρι το Σεπτέμβριο, εκφράζοντάς του την έντονη δυσφορία του για την κατάσταση αβεβαιότητας και καλλιτεχνικής σύγχυσης που επικρατεί στο συγκρότημα τους τελευταίους τρεις μήνες αλλά και για πολλές αρνητικές πτυχές της διαπροσωπικής τους επαφής κατά την ίδια περίοδο.
Ουσιαστικά, η παρούσα κατάσταση, που ήταν και η αιτία της αποχής του κερκυραϊκού συγκροτήματος από τη λαμπρή υποδοχή και τελετή βράβευσης του συμπατριώτη τους Σάκη Ρουβά από την πολιτικοστρατιωτικοθρησκευτική ηγεσία της Κέρκυρας για την καλλιτεχνική του προσφορά αλλά και της ακύρωσης της συμμετοχής των Κόρε. Ύδρο. μαζί με τους καλλιτέχνες Παπακωνσταντίνου (Β.), Τσακνή και Κατσιμίχα (Π.) στις εκδηλώσεις για την υποδοχή της θεάς Ολυμπιακής Φλόγας, που έλαβαν χώρα χτες στο νησί, είναι η φυσική κατάληξη ενός κυριολεκτικά νοσηρού κλίματος ατέλειωτων διλημμάτων και αδιεξόδων που υφείρπε εντός και εκτός συγκροτήματος εδώ και περίπου ένα χρόνο, χωρίς να λείπουν βέβαια και κάποιες συλλογικές δημιουργικές εκλάμψεις, που όμως λειτουργούσαν αποπροσανατολιστικά από το πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι το συγκρότημα, θέτοντας τις βασικές γραμμές του χρονοδιαγράμματος μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου, είχε ξεκινήσει να δουλεύει με μεγάλο ενθουσιασμό πάνω στο νέο υλικό πριν ακόμα από την απόλυση του Αλέξανδρου από τον Ε.Σ. το Μάιο (βλ. σχετικό νέο), χωρίς όμως συνέχεια κατά τους επόμενους δύο μήνες, ενώ πολύ πρόσφατα έγινε μια απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργικής επανάκαμψης, με την κατάρτιση ενός προγράμματος καθημερινών συνεδριών με τους δύο νέους μόνιμους συνεργάτες (με σκοπό την είσοδο στο studio το χειμώνα), που όμως καταλύθηκε πριν ακόμα ξεκινήσει η εφαρμογή του.
Με τα δεδομένα αυτά γίνεται φανερό ότι το μέλλον των Κόρε. Ύδρο. κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε. Ας ευχηθούμε, όπως μέχρι σήμερα κατάφεραν να ξεπεράσουν τόσες δυσκολίες και φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια, να μπορέσουν να ξεπεράσουν και αυτό το μεγαλύτερο σκόπελο στην ως τώρα πορεία τους στη μουσική.
Από σήμερα το site θα ξαναρχίσει να ανανεώνεται κανονικά, με ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο συγκρότημα, που λογικά δε θα προκύψουν νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, οπότε και (ελπίζουμε ότι) θα ξεκινήσει ξανά η επικοινωνία ανάμεσα στα δύο βασικά μέλη, και φυσικά με το τελευταίο μέρος (σωτήριο έτος 1994) του ηχητικού αφιερώματος στα αποκηρυγμένα «δικάναλα» χρόνια του συγκροτήματος, που ξεκινά από σήμερα.