» Ανούσια νέα:
Δύο πρωτιές σε ένα χρόνο για την Ανούσια Ένταση: 1. Το video-clip του «Όχι πια Έρωτες» ήταν, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, το φτηνότερο τηλεοπτικώς προβληθέν video-clip του 2006 στην Ελλάδα (το πλήρωσαν -10 ευρώ- οι Κόρε. Ύδρο.). 2. Το packaging της Φτηνής Ποπ για την Ελίτ ήταν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το ακριβότερο packaging του 2006 στην ελληνική δισκογραφική αγορά (το πλήρωσε -γενικώς- η ΕΜΙ). Μπράβο, Ανούσια!

04.2010 | 08.2009 | 04.2009 | 06.2008 | 05.2008 | 01.2008 | 10.2007 | 04.2007 | 11.2006 | 10.2006 | 08.2006
| 05.2006 | 02.2006 | 12.2005 | 11.2005 | 06.2005 | 01.2005 | 11.2004 | 06.2004

 

» Ιστορικό:

> Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
> ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ - Ο ΝΟΝΟΣ
> Η ΔΕΙΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ
> ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ - Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
> Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΑΘΟΥ
> Η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ
> Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ
> Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ
> Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (2010-2013)
> Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ. (2014-)

 

» Ανούσια εργογραφία

 

» Επικοινωνία

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

ΑΕ logo

 

 

"Σπιτικές" παραγωγές

Παιδί που μεγάλωσε... είναι ακόμα παιδί!


Ιστορικό


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Η Ανούσια Ένταση είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία "σπιτικών" παραγωγών και εκδόσεων ήχου και εικόνας με έδρα την Κέρκυρα.
Μετεξέλιξη των √Arv (1994-95) και DNL (1996-2001), η Ανούσια Ένταση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2007
εξυπηρετούσε αποκλειστικά τις σχετικές ανάγκες των Κόρε. Ύδρο. με κύρια ορμητήρια τα δύο ιδιόκτητα studio της στα Πικουλάτικα και τους Βαρυπατάδες Κέρκυρας (ηχογραφήσεων και επεξεργασίας video αντίστοιχα), ενώ η δραστηριότητά της επεκτείνετο και στην κατασκευή ιστοσελίδων, όπως αυτή εδώ.


ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ - Ο ΝΟΝΟΣ

Η Ανούσια Ένταση ξεκίνησε επίσημα την πορεία της ως αποκλειστικό καλλι-τεχνικό υποχείριο των Κόρε. Ύδρο. τον Μάρτιο του 2003 υπογράφοντας την παραγωγή και το συνοδευτικό εικαστικό υλικό (artwork, αφίσα κυκλοφορίας) του πρώτου επίσημου δίσκου του συγκροτήματος Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ. Το πρώτο επίσημο video-clip σε παραγωγή Ανουσίας Έντασης ήρθε ένα χρόνο μετά, για το τραγούδι «Η Καλοσύνη Σου».
Χρέη "Διευθύνοντος Συμβούλου" της εταιρείας-φάντασμα εκτελούσε από το Δεκέμβριο του 2002, οπότε και είχε εκλεγεί ομοφώνως με συνοπτικές διαδικασίες από το σκιώδες "Διοικητικό Συμβούλιο" της εταιρείας, ο νονός της, Γεράσιμος (Ιέρρης) Καββαδίας.


Η ΔΕΙΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

Επιπροσθέτως με τις ολοένα και αυξανόμενες παραγωγές του συγκροτήματος, τον Ιούλιο του 2003 το τμήμα ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης επιμελήθηκε της παραγωγής και εξέδωσε σε ένα (1) αντίτυπο το mini album του Κερκυραίου καλλιτέχνη, μετέπειτα μέλους των Κόρε. Ύδρο., Σπύρου Σπυράκου, Αριστουργήματα, από το οποίο ξεχώρισε η ελάσσων καλοκαιρινή επιτυχία «Το Λιμάνι».


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ - Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

Την άνοιξη του 2005, με αφορμή την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου των Κόρε. Ύδρο., το studio ηχογραφήσεων της Ανούσιας Έντασης στα Πικουλάτικα ανακαινίστηκε με δαπάνη και προσωπική εργασία του πραγματικού ιδιοκτήτη του, μεγαλοκαρχαρία Ιωάννη-Αρμάνδου Μακρή.


Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΓΑΘΟΥ

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς η Ανούσια Ένταση απέκτησε και ένα βοηθητικό δωμάτιο δίπλα στα "Γραφεία" της στον Ποταμό Κέρκυρας (περιοχή Μαντουκιώτικα), από όπου γίνονται και οι ενημερώσεις της αγαπημένης σας ιστοσελίδας, ενώ άλλο ένα δωμάτιο αποκτήθηκε στις αρχές του 2006 στην περιοχή "Πλαϋτέρα", εντός της Οικίας του 79χρονου πλέον εν αγνοία του πρώτου Προέδρου της εταιρείας, καταζητούμενου από τις Ταχυδρομικές Αρχές Κέρκυρας λόγω εμπλοκής του ονόματός του (μαζί με αυτό του συνθέτη Νίκου Εγγλέζου) σε υπόθεση διακίνησης παράνομων ηχογραφημάτων, πρώην περιπτεριούχου, μικροεπιχειρηματία-γαλακτοπώλη και φροντιστή του Α.Ο. Κέρκυρα, νυν αλιέα-μπρουμαδόρου, εκτροφέα οδικών πτηνών και ακούσιου καλλιεργητή μέρους της τροφής τους και προσφάτως μοντελιστή επιβατηγών υπερωκεάνιων, Τότου Αγάθου.


Η ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Η καταξίωση για την Ανούσια Ένταση έμελλε να έρθει αναπάντεχα με την κυκλοφορία της δεύτερης δισκογραφικής της παραγωγής (ηχογράφηση, artwork), του υπερεπιτυχημένου δίσκου των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ (Φεβρουάριος 2006), ενώ όλες οι συνοδευτικές του δίσκου οπτικοακουστικές της παραγωγές, ήτοι τα video clips για το τραγούδια «Όχι πια Έρωτες», «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν», «Οι Εραστές του Τίποτα» και «Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου» (όλα σκηνοθετημένα από μέλη του συγκροτήματος), προβλήθηκαν σε "βαριά περιστροφή" από το MAD TV και περιφερειακά μουσικά προγράμματα.


Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ

Την Άνοιξη του 2006 ο έως τότε Βοηθός Καλλιτεχνικού Διευθυντή, δημιουργός του εξωφύλλου της ΦΠγτΕ, αρχιτέκτων Κ.Υ. Αμύγδαλος, ανέλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή εκτοπίζοντας τον προϊστάμενό του, εικαστικό Georges Arvanitakis, που είχε αποσυρθεί προσωρινά λόγω της κατάταξής του στο γαλλικό ναυτικό. Έκτοτε, και παρά την επανένταξη του σχεδιαστή και τεχνικού επιμελητή της παρούσας ιστοσελίδας στη λελογισμένη καθημερινότητα, ο Κ.Υ. Αμύγδαλος διατηρεί καταχρηστικά τον υφαρπαχθέντα τίτλο. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2007, εφορμούμενος από πιέσεις φίλων και οραματιζόμενος μια νέα 'ποχή για την Ανούσια Ένταση, ο Κ.Υ. Αμύγδαλος με δεξί του χέρι τον Διευθυντή του Τμήματος Φωτογραφίας και γενικό επόπτη των δραστηριοτήτων της εταιρείας Θανάση Δανίλη (γνωστό και ως "Παραγωγό") ανέλαβε με πραξικόπημα, που ακολούθησε σειρά μικροδωροδοκιών, μεταξύ των οποίων και αυτής του frontman των Κόρε. Ύδρο. Π.Ε. Δημητριάδη, την προεδρία της Ανούσιας Έντασης, με βασική επιδίωξη να καταστήσει τη θρυλική cult εταιρεία ρυθμιστή των επιχειρηματικών πραγμάτων της χώρας. Η 14η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως επίσημη ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Ανούσιας Έντασης από τον ολοκληρωτισμό των Κόρε. Ύδρο. [σχετικό νέο].


Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Τον Απρίλιο του 2010 το εικαστικό δίδυμο της Ανούσιας Έντασης βραβεύτηκε στην κατηγορία "Συσκευασία / Εξώφυλλο δίσκου" των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ) για το άλμπουμ των Κόρε. Ύδρο. Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78 [σχετικό νέο].Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (2010-2013)

Σήμερα η Ανούσια Ένταση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στους θαυμαστές της δουλειάς της και όχι μόνο ότι πλέον λειτουργεί, ως εταιρεία "εικονικών" παραγωγών, και εκτός "κορεσμένων" ορίων, με τις πόρτες της ανοιχτές μόνο για φίλους και το πολυσχιδές και (αριθμητικά και σωματικά) ανεξάντλητο επιτελείο της έτοιμο να ικανοποιήσει και τις πιο διαστροφικές καλλι-τεχνικές τους ορέξεις.


Η ΑΝΟΥΣΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΕ. ΥΔΡΟ. (2014-)

Μετά τη διάλυση των Κόρε. Ύδρο. το Γενάρη του 2014, η Ανούσια Ένταση διάγει βίο φαντάσματος πίσω από το διάδοχο σχήμα τους, Τα Παιδιά της Παλαιότητας.


Ανούσια εργογραφία


Δίσκοι:

Δισκογραφία ΚΥ | Δισκογραφία ΠτΠ


Βίντεο:

Βιντεογραφία ΚΥ | Βιντεογραφία ΠτΠ


Ιστοσελίδες:


Βιβλία:


Κοίτα κι ατά!

 


Επικοινωνία


ΑνΟΥσΙΑ ΕντΑσΗoMe ReCoRDiNGS
(Αγάθος Τότος)
Ελ. Θεοτόκη-Παρασκευοπούλου 2Α
491 00
ΚΕΡΚΥΡΑ


τηλέφωνο: aentasi@gmail.com


Η Ανούσια Ένταση στο MySpace: