Αρχείον νέων (325):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Ιούνιος 2004

Όλη η αλήθεια για την αντικατάσταση του Κώστα Αμύγδαλου - Παρελθόν και ο Γιώργης Αρβανιτάκης;
(21.06.2004)
Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η ξαφνική ανακοίνωση (05.05.04) της επισημοποίησης της συνεργασίας των Κόρε. Ύδρο. με τον ντράμερ Αλέξη Αποστολίδη στις τάξεις των χιλιάδων φανατικών οπαδών του κερκυραϊκού συγκροτήματος, που με συνεχείς «ενοχλήσεις» τους στην ιστοσελίδα μας αλλά και στα γραφεία της υπό σύσταση εταιρίας Ανούσια Ένταση H.R. δικαιολογημένα ζητούν μια πειστική αιτιολογία για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Αμύγδαλου.
Η πραγματικότητα είναι ότι ο νεαρός αρχιτέκτονας και ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος, που αποφάσισε να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για έναν τουλάχιστον ακόμα χρόνο μετά το πέρας των σπουδών του πριν μερικές ημέρες, δεν εγκαταλείπει το συγκρότημα με το οποίο έζησε από το 1997 πολλές χαρές και λίγες λύπες, αλλά θα συνεχίσει να το υπηρετεί, από ένα διαφορετικό όμως πόστο, αυτό της εικαστικής επιμέλειας των κυκλοφοριών του συγκροτήματος (εκεί δηλαδή όπου «είναι τέλειος»), ενώ παράλληλα θα αναλάβει και γενικότερες οργανωτικές-επικουρικές αρμοδιότητες.
Εξάλλου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος που μόλις έφτασε στα χέρια μας, το δρόμο του πρώην πια ντράμερ των Κόρε. Ύδρο. προς τα αποδυτήρια της δισκογραφίας έχει ήδη πάρει και το ιδρυτικό μέλος (ντράμερ από το 1993 ως το 1996, τουρίστας/αεριτζής από το 1997 ως το 1999 και κιθαρίστας από το 2000) Γιώργος Αρβανιτάκης, που και αυτού ο ρόλος πρόκειται να «περιοριστεί» στην ενασχόληση με τις παρα-μουσικές δραστηριότητες του σχήματος (εικαστικές παρεμβάσεις, τεχνική ήχου και εικόνας, σκηνοθεσία, καλλιτεχνική διεύθυνση και σχεδίαση ιστοσελίδας), που άλλωστε ανέκαθεν ήταν το πρωτεύον αντικείμενό του μέσα στο συγκρότημα.
Αντικαταστάτης του τελευταίου, η αντίδραση του οποίου στην ανακοίνωση από τον Παντελή Δημητριάδη της αντικατάστασής του ήταν ομολογουμένως απρόβλεπτη, θα είναι εκτός απροόπτου ο στενότερος συνεργάτης του συγκροτήματος, βοηθός ηχοληψίας στο Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ και ιδιοκτήτης της κύριας κιθάρας του δίσκου, Νίκος Βαρότσης.
Να διευκρινίσουμε εδώ ότι οι προσωπικές σχέσεις των δύο ιστορικών μελών των Κόρε. Ύδρο., που ευθύνονται τόσο για τα artwork των Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (από κοινού) και Εφτά Μήνες Μετά (Γ.Α.: "Gothic Folk" / Κ.Α.: "Experimental Rock") όσο και για το video του Η Καλοσύνη Σου (Γ.Α.), με τους δύο αμετακίνητους ογκόλιθους του συγκροτήματος παραμένουν άριστες και οι λόγοι της (αυτο)υποβάθμισης του ρόλου τους μέσα στο συγκρότημα είναι καθαρά πρακτικής φύσεως [σπουδές στο εξωτερικό, στρατός, γάμος: οι τρεις συχνότερες αιτίες χωρισμού μεταξύ Ελλήνων] και πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κοινού οχήματος.