Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Μάρτιος 2007

Ο Νίκος Παπατριανταφύλλου για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ
(28.03.2007)
Διαβάστε τι έγραψε για τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ ο στοχαστής Νίκος Παπατριανταφύλλου στο επώνυμο blog του.


Κορεσμένοι Υδροβιότοποι και στη Γερμανία!
(26.03.2007)
Ακούστε ένα απόσπασμα [1.2 MB] σχετικό με τους Κόρε. Ύδρο. από το ραδιοφωνικό πρόγραμμα RADIOPOLIS (27.01.07) του WDR-FUNKHAUS EUROPA COLOGNE / RADIO MULTIKULTI BERLIN, όπως μας το έστειλε ο αγαπητός Ioannis Skouras.

> RADIOPOLIS


Το TRANZISTOR.gr για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στα Γιάννενα
(21.03.2007)
Διαβάστε τι έγραψε ο απεσταλμένος στα Γιάννενα του ηλεκτρονικού μουσικού περιοδικού με έδρα την Πάτρα, Θοδωρής Κανελλόπουλος, για την εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στο ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ. [μετάβαση στις ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ]

Σήμερα -με λίγη καθυστέρηση λόγω της κακοκαιρίας- και το μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα στη βραδιά.


Οι Κόρε. Ύδρο. στο ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
(20.03.2007)
Αύριο Τετάρτη 21.03 και ώρα 19:00 οι δύο παλαιότεροι εν ενεργεία εκπρόσωποι του «κερκυραϊκού punk», Π.Ε. Δημητριάδης και Αλέξης Αποστολίδης, θα βρεθούν στo studio ενός εκ των πρώτων σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας, κατόπιν προσκλήσεως του Κωνσταντίνου Κασφίκη, ενός από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού βετεράνου επιπλοποιού παραγωγούς τοπικών ραδιοφώνων που έχουν στηρίξει τους Κόρε. Ύδρο., για μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη-αφιέρωμα στο πιο επιτυχημένο κερκυραϊκό συγκρότημα όλων των εποχών.

> ΝΕΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
> Ο Spyridon Merianos για τον Αλέξη Αποστολίδη


Ξύλο αγάπης και στα Γιάννενα
(19.03.2007)
¶ξια συνέχεια του GAGARIN (τηρουμένων των αναλογιών) ήταν η προχτεσινή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην πρωτεύουσα της βορειοδυτικής Ελλάδας. Το κερκυραϊκό συγκρότημα (με τη Μαρία στη θέση του Αλέξανδρου, που ήταν νοερά παρών από τη Γηραιά Αλβιόνα μαζί με τον Κων/νο Αμύγδαλο), παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πολύ Σπύρο Γραμμένο και το μοναδικό του σατιρικό show, παρουσίασε «με το φόβο των Ιουδαίων [= αστυνομικής επέμβασης, κάτι όχι ασυνήθιστο στο Πορτραίτο]» παραλλαγή του γνωστού setlist (για τελευταία φορά μάλλον, καθώς προβλέπεται είσοδος νέων κομματιών για τις επερχόμενες εμφανίσεις) σε ένα ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ασφυκτικά γεμάτο από ντόπιους μουσικόφιλους αλλά και φανατικούς «κορεϋδρώτες» που έσπευσαν στα Γιάννενα από όλη τη δυτική Ελλάδα (¶ρτα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Πάτρα: διπλή αντιπροσωπεία, Αμφιλοχία κ.α.).
Μεταξύ των happenings της βραδιάς, το επί σκηνής «ξύλο» ανάμεσα στον Παντελή και αφηνιασμένο πατρινό φαν (όχι τον συνήθη ύποπτο) στο «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» (α' αν-κόρε, αφού είχε πια ξεπεραστεί ο φόβος των Ιουδαίων), η -παρουσία του παλαίμαχου «Παραγωγού» Σταύρου Αρβανίτη, που ταξίδεψε από την Κέρκυρα αποκλειστικά για τους Κόρε. Ύδρο.- «βράβευση» του βετεράνου εξωσχολικού καταληψία-βανδαλιστή Βασιλάκη Αντωνίου (και οι δύο, συνοδοιπόροι των Κόρε. Ύδρο. κατά την περίδο 1994-1996), που εισέβαλε ξαφνικά στο χώρο προς το τέλος του set με gay παραλλαγή του πρωτολανσαρισμένου στο GAGARIN μπλουζακίου "I *heart* KY", και το αυθόρμητο ντουέτο με τον ηθικό αυτουργό της βραδιάς στο «Όχι πια Έρωτες» (β' αν-κόρε), που έκλεισε την διάρκειας μιας ώρας και 45 λεπτών εμφάνιση του συγκροτήματος. Ακολούθησε μεθεόρτιο show από τον Σπύρο Γραμμένο και τους Meatballmakers [@ MySpace] και μέχρι πρωίας διασκευές ελληνικών επιτυχιών του παρελθόντος (από Τρύπες μέχρι Αλέξια) από super group της στιγμής με το Νίκο Βαρότση και κατόπιν το Χρήστο Παρλαπά [@ MySpace as an artist / as an individual] στην κιθάρα και τον λατρεμένο στα ντραμς. Όλες οι ευχαριστίες, που ήταν περισσότερες από κάθε άλλη φορά, εκφράστηκαν ιδιαιτέρως και από σκηνής. Από εδώ, ξανά, μόνο στον άνθρωπο που συμπλήρωσε την Αγία Τριάδα της Επαρχίας για τους Κόρε. Ύδρο., μπροστά στην οποία οι «μείζονες των Αθηνών» αποδείχτηκαν κάτι περισσότερο από «λίγοι».

Από στιγμή σε στιγμή πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στη βραδιά από το επιτελικό δίδυμο της Ανούσιας Έντασης που συνόδευσε τους Κόρε. Ύδρο. στα Γιάννενα.


17 Μαρτίου οι Κόρε. Ύδρο. τα σπάνε στα Γιάννενα!
(02.03.2007)
Το Σάββατο 17 Μαρτίου οι Κόρε. Ύδρο. θα εγκαταλείψουν ξανά την παραδομένη στα κόμπλεξ και την αφηνιασμένη οπισθοδρόμηση Κέρκυρα για μια εμφάνιση στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, μετά την τιμητική πρόσκληση του ΘΥΜΩΜΕΝΟΥ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟΥ, όπου -με κεκτημένη τραχύτητα από το Gagarin- υπόσχονται να τα κάνουν όλα «πουτάνα».
Τους Κόρε. Ύδρο. θα προλογίσει ο δημιουργός και ερμηνευτής του αριστουργηματικού «Το Τέσσερα», σατιρικός καλλιτέχνης Σπύρος Γραμμένος, που πρόσφατα έκλεψε την παράσταση (μαζί με τους επίσης αγαπημένους μας Sapila Thanatou) στο 5ο Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στο Gagarin, ενώ στα πλαίσια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο βετεράνος εξωσχολικός καταληψίας-βανδαλιστής Βασιλάκης Αντωνίου (συνοδοιπόρος των Κόρε. Ύδρο. κατά την περίδο 1994-1996) καθώς και η ομάδα κουκουλοφόρων ταραξιών «Ο ¶γιος Βαρθολομαίος».

> ΘΥΜΩΜΕΝΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ
> Σπύρος Γραμμένος
> The Greek Cult Film Festival