Αρχείον νέων (326):

Συντακτική ομάδα: Χυδαίοι Φρουροί (Αρμαγεδδών Μπογδάνος, Ασμοδαίος Σουέρεφ, Βενιαμίν Δραζίνος, ...Εμελάτ Μαντζάρου-Καποδίστρια, Αγερσικόμη Λούβρου-Στραβοράβδη, Ελισάβετ (Λίζυ) Παολινέλι-Κογεβίνα, Κάρολοι Ρωχάμετ-Παππά)
Αρχισυνταξία: Χτουλού Ιωακειμίδης
Συντονισμός: παπα-Χρήστος Χυδαίος, παπα-Μακάριος Γιατρής
Εξωτερικοί συνεργάτες: Εωσφόριος Βάντσικ, παπα-Μιχάλης
αρχιδιάκονος: Επιφάνιος Μεντρέγια

[...]
: σχόλια αρχισυντάκτη

Όλες οι εξελίξεις γύρω από το συγκρότημα

Σεπτέμβριος 2004

3 σε 1 (Ολοκληρώθηκε το «pro-demo 2004» - Το πρόγραμμα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς - Επιτέλους σε τηλεοπτικό «αέρα» το video-clip του «Η Καλοσύνη Σου»)
(23.09.2004)
Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, μετά τις πρόσφατες αναταράξεις που οδήγησαν το συγκρότημα στα πρόθυρα της διάλυσης, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες ο πρώτος κύκλος ηχογραφήσεων των κομματιών που προορίζονται για τον επερχόμενο, δεύτερο δίσκο των Κόρε. Ύδρο.
Πρόκειται για κάποιες πρώτες, σχετικά πρόχειρες αποτυπώσεις του υλικού που θα αποτελέσει το βασικό κορμό του νέου δίσκου του συγκροτήματος, χωρίς να αποκλείεται φυσικά ο αποκλεισμός κομματιών, όπως εξάλλου είχε συμβεί και στην αντίστοιχη περίπτωση του πρώτου δίσκου [Το «pro-demo» (επινόηση του συγκροτήματος για εσωτερική κατανάλωση μεταξύ των μελών του) του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ άνοιγε με ένα (παιγνιωδώς τιτλοφορημένο) κομμάτι, που τελικά δε συμπεριλήφθηκε σε κάποια μεταγενέστερη κυκλοφορία - για του λόγου το αληθές].
Η διαμόρφωση του νέου pro-demo ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο/Ιούνιο με την ηχογράφηση τεσσάρων τραγουδιών και, μετά το «νεκρό» δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, συνεχίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με δύο τραγούδια και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη ζωντανή ηχογράφηση τριών ακόμα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 10 κομμάτια, συμπεριλαμβανομένου και ενός παλαιότερου, που είχε μάλιστα παρουσιαστεί και στη μοναδική ζωντανή εμφάνιση του συγκροτήματος μετά την κυκλοφορία του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, το Μάρτιο του 2003, καθώς και 2 λιγότερο επεξεργασμένα «bonus tracks». Η αποκάλυψη των τίτλων καθώς και στοιχείων για το ύφος των κομματιών θα ήταν εξαιρετικά άκαιρη, καθώς στην πλειοψηφία τους βρίσκονται σε πολύ πρώιμο ακόμα στάδιο και απέχουν πολύ από την τελική τους μορφή (κρίνοντας και από τις αντίστοιχες ηχογραφήσεις του 2001-2002).

Όσον αφορά το σχεδιασμό του τελειομανούς συγκροτήματος για το επόμενο εξάμηνο, προβλέπεται νέος κύκλος επεξεργασίας των κομματιών με online επικοινωνία μεταξύ των δημιουργών, μετά την αναχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή σε μερικές ημέρες για «τη χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου θα διαχειμάσει», ενώ και άλλες φιλόδοξες συνθέσεις περιμένουν με αγωνία να χαραχτεί ο δρόμος τους προς τον επόμενο δίσκο των Κόρε. Ύδρο., η ηχογράφηση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2005.

Να σας ενημερώσουμε τέλος ότι, με 8 μήνες καθυστέρηση λόγω παντελούς αδιαφορίας της δισκογραφικής εταιρίας που έχει αναλάβει την προώθηση του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ, ξεκίνησε επιτέλους με πρωτοβουλία του ίδιου του συγκροτήματος η τηλεοπτική προβολή του video-clip του «Η Καλοσύνη Σου» (παραγωγή του συγκροτήματος) από συγκεκριμένα Μέσα της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και προσπάθεια «παρείσφρυσης» σε mainstream αθηναϊκά Μέσα. Οι Κόρε. Ύδρο. ευχαριστούν τον κο Κ.Δ. για την ευγενική διαμεσολάβηση.


Ξανά με τους «κακούς»
(13.09.2004)
Σε παλαιά εξοχική κατοικία γνωστής οικογένειας της Κέρκυρας (η ανωνυμία κατόπιν επιθυμίας τους), που μεσολάβησε για την καλλιτεχνική τους επανένωση, συναντήθηκαν πριν μερικές ημέρες ο Παντελής Δημητριάδης και ο Αλέξανδρος Μακρής. Ξεπερνώντας γρήγορα την εύλογη αμηχανία και επιφυλακτικότητα των πρώτων λεπτών, τα δύο ηγετικά μέλη των Κόρε. Ύδρο. μοιράστηκαν ξανά τον ενθουσιασμό τους για το νέο υλικό, συνομολογώντας μάλιστα ότι αυτός εντάθηκε κατά το διάστημα της απομάκρυνσής τους, και στη συνέχεια προχώρησαν -με βάση τα νέα δεδομένα, όπως αυτά αποκρυσταλλώθηκαν στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή του Παντελή Δημητριάδη- στα κοινά καλλιτεχνικά τους σχέδια για το επόμενο εξάμηνο,
που θα τους βρει ξανά σε διαφορετικά σημεία του ορίζοντα αλλά σε πλήρη δημιουργική επικοινωνία, με σκοπό την έναρξη των τελικών ηχογραφήσεων για τον επόμενο δίσκο του συγκροτήματος το Μάιο του 2005, αμέσως μετά την επιστροφή του Αλέξανδρου από τη χώρα της δυτικής Ευρώπης όπου θα διαχειμάσει. Εξάλλου, δύο συνεδρίες έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα, ώστε να ολοκληρωθεί το «pro-demo» (κατά την προσφιλή συνήθεια του συγκροτήματος) με κάποιες πρώτες αποτυπώσεις νέων κομματιών. «Ξανά με τους Κακούς» είναι ο τίτλος ενός από αυτά.